Чи можна скорочувати працівників під час війни – відповідь Мінекономіки

В Україні приватні підприємства можуть під час війни скорочувати персонал. Народні депутати навіть ухвалили закон 2136-IX, який спрощує звільнення працівників, повідомила прес-служба Мінекономіки.

Так, під час війни приватний роботодавець за власною ініціативою може звільнити співробітника, якщо він тимчасово непрацездатний. Але це ще не все.

Приватні компанії під час війни можуть з власної ініціативи звільнити працівників, які перебувають у відпустці. Але в цьому випадку є два винятки. По-перше, не можна звільняти, якщо співробітник перебуває у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами. По-друге, не можна звільняти, якщо працівник у відпустці для догляду за дитиною до 3-х років.

Потрібно врахувати, що під час воєнного стану в Україні діють обмеження конституційних свобод та прав людини та громадянина.

Чи можна скорочувати працівників під час війни – відповідь МінекономікиПрацівник також може під час воєнного стану за своєю ініціативою розірвати трудовий договір – у зв’язку із веденням бойових дій у районі, де знаходиться підприємство.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *