Члени НАТО можуть відправити війська в Україну — The Guardian

Ексочільник Альянсу Андрес Фог Расмуссен розповів, за якої умови це може статися.

Держави-члени НАТО можуть відправити війська в Україну. Таке рішення можуть ухвалити, якщо Україна не отримає гарантій членства та гарантій безпеки. 

Про це ексочільник Альянсу Андрес Фог Расмуссен заявив у інтерв’ю для The Guardian

«Країни-члени НАТО можуть відправити війська в Україну, якщо на саміті Альянсу Україна не отримає гарантій членства та гарантій на перехідний період», — наголосив він. 

Надважливий саміт Альянсу має відбутися в Вільнюсі 11 липня. 

На заяву ексочільника НАТО відреагував голова Офісу президента України Андрій Єрмак. 

«Я дякую Андерсу Фог Расмуссену за його позицію, як і за публічну підтримку думки, що Україну небезпечно залишати в приймальні НАТО на невизначений термін. Дуже важливо, щоб наша держава отримала запрошення до Альянсу», — сказав він. 

Єрмак нагадав про Київський безпековий договір, у якому містяться пропозиції щодо гарантій безпеки для України, що мають стати проміжним етапом перед вступом в НАТО. Над договором пацювала Міжнародній робочій групі з питань безпекових гарантій для України, у якій головують голова ОП та Расмуссен. 

Без України нової структури європейської безпеки побудувати неможливо, зазначив Єрмак. 

Нагадаємо, очільник МЗС Дмитро Кулеба після переговорів із Єнсом Столтенбергом заявив, що Україна не чекає, поки війська НАТО будуть битися проти російських окупантів, а прагне отримати гарантії для запобігання війнам на своїй території в майбутньому.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *