Чому роботодавці не вказують зарплату в вакансіях: експертка розкрила причини

Роботодавці в Україні часто відмовляються розміщуватив вакансіях рівень зарплати. Це може бути пов’язане з кількома явищами. Зокрема, із небажанням розкривати зарплати нових співробітників тим, хто вже працює у компанії.

Про це розповіла HR-консультантка Тетяна Пашкіна, пише РБК-Україна. «Розмір оплати можуть приховувати в оголошеннях, щоб не демотивувати працівників компанії. Адже традиційно вже працюючий співробітник виходить роботодавцю «дешевшим», ніж залучення з ринку праці», – пояснила спеціалістка.

Також серед частих причин приховування зарплати вона назвала такі:

  • запропонована заробітна плата менша за ринкову;
  • компанія хоче «залишити простір для переговорів»;
  • роботодавець має кілька вакантних посад, і кожна має свій штатний оклад, але на сайті можуть розмістити вакансію, яка об’єднує ці посади.

Пашкіна також попередила, що публікується багато вакансій від аферистів. Вони зазвичай вказують в оголошеннях хорошу зарплату. Натомість у спілкуванні з кандидатом вимагають внести якусь оплату, наприклад, за реєстрацію облікового запису, перевірку тестового завдання тощо. «Вимагати гроші за працевлаштування – шахрайство», – наголосила експертка.

Щоб не нарватися на шахраїв, Пашкіна радить критично ставитися до вакансій із соцмереж та месенджерів. У разі потрібно ретельно перевірити роботодавця. Загалом краще використовувати спеціалізовані сайти пошуку роботи.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *