«Чорні акули», що поїдають ваші кошти: у Києві викрито чергових фінансових шахраїв

У Києві викрито чергову шахрайську фірму, яка під виглядом колл-центру займається видурюванням коштів у своїх «клієнтів». Ймовірно, що йдеться про «Black Sharks Marketing» (у перекладі – «Чорні Акули Маркетинг»).

Про це повідомляє активіст ВГО «Стоп корупції» Роман Литвин.

Цього разу офіс аферистів розташувався у середмісті столиці – на вул. Євгена Коновальця, 36Д у бізнес-центрі «Хвиля».

«Ані таблички, ані розпізнавальних знаків на дверях не було. Але ми точно знаємо про місцерозташування шахраїв зі слів одного з колишніх співпробітників «колл-центру», – розповідає правозахисник.

Щойно активісти прибули на місце та спробували зайти в офіс, як люди, що перебували всередині приміщення зачинили двері на замок та вимкнули світло.

За словами Литвина, зловмисники розташувалися на першому поверсі БЦ «Хвиля». Поруч – магазин одягу Sendeli, салон тайського масажу «Самуї», агенство з нерухомості «LuxEstate», фірма з надання юридичних послуг «Dozvil.ua», юридична компанія «L.I.Group» та інші. Активіст каже, що чесні компанії мають розуміти, що поруч з ними працює шахрайська фірма.

Правозахисник підозрює, що йдеться про фірму «Black Sharks Marketing» (нова назва ТОВ «ОКСІ-ТРЕЙД ГМБХ»). Адже діяльність саме цього товариства, що розташоване на вул. Євгена Коновальця, 36Д викликає найбільше запитань. Зокрема, сама фірма характеризує себе як «лідируюча маркетингова компанія, що надає високоякісні послуги у своєму сегменті».

обережно шахраї

Судячи зі слів колишніх працівників, «колл-центр» займається стандартною шахрайською діяльністю. Принцип роботи таких фірм простий– оператор кол-центру має змусити свого співрозмовника з бази контактів покласти на рахунок певну суму у доларах США нібито для торгівлі CFD (контракт на різницю цін) або під будь-яким іншим приводом. Якщо у людини не має коштів – то оператор просто в телефонному режимі має вмовити її надати паспортні дані та оформити мікрокредит.

Що пишуть у своїх резюме колишні працівники «Black Sharks Marketing»? Опис робочих задач співробітників компанії повністю відповідає описаній вище шахрайській схемі:

  • здійснення вихідних дзвінків по базі клієнтів (база потенційних клієнтів);
  • надання клієнтам необхідної інформації;
  • технічний супровід клієнта до моменту здійснення угоди;
  • взаємодія з клієнтами – консультація по телефону.
резюме ''Black Sharks Marketing''

Власником фірми згідно даних платформи YouControl значиться дехто Олександр Жуваго. Чоловік значить директором ще однієї схожої компанії – ТОВ «ЄВРО-БУД ІНЖИНІРИНГ».

Зазначимо, що лише по Києву таких «офісів» активісти налічують десятки, якщо не сотні.

Так, кілька тижнів тому була викрита ще одна шахрайська фірма «Максі Груп Київ», яка працювала за аналогічною схемою в БЦ «Gloria Park». Тоді активістів так само не пустили до офісу шахраїв. Натомість, охоронець БЦ розбив камеру оператору.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *