Щеплення проти коронавірусу, ймовірно, доведеться робити щорік – півтора – BioNTech

Вакцинуватися проти коронавірусної інфекції COVID-19, імовірно, доведеться щорік – півтора, для того щоб зменшити випадки повторного поширення вірусу. Про це 28 лютого розповів Bild глава компанії BioNTech Угур Шахін.

За його словами, вакцина від BioNTech захищає від більшості відомих мутацій, а найпростішим способом для захисту від нових штамів коронавірусу є введення третьої дози вакцини. Він підкреслив, що такий варіант вакцинації може забезпечити сильний імунний захист, що «навіть заразніший штам не зможе його подолати».

За даними ізраїльського дослідження, під час якого вивчили понад 560 тис. вакцинованих, після щеплень кількість людей із позитивним ПЛР-тестом на коронавірус зменшилася на 92%, розповів Шахін.

У світі станом на 28 лютого зробили понад 236 млн щеплень проти коронавірусу у 103 країнах. Про це свідчать дані агентства Bloomberg.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 28 лютого, у світі коронавіруснy інфекцію підтвердили у майже 114 млн осіб, 2,5 млн – померло, приблизно 64,4 млн – одужало.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *