«Щоб припинити голосування не за пропискою»: МВС ініціювало зміни до виборчого кодексу

Аваков заявив, що в деяких регіонах вже помітна побудова сіток і підкуп електорату перед прийдешніми місцевими виборами.

Міністерство внутрішніх справ ініціювало зміни до виборчого кодексу, аби забезпечити проведення чесних місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня. Пропонують зменшити термін охорони виборчих дільниць та припинити голосування не за пропискою.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише пресслужба відомства. 

Аваков наголосив на зміні деяких положень законодавства щодо перереєстрації людей напередодні виборів, «тобто те, що прийшло на зміну відкріпним талонам».

«Якщо хтось живе у Василькові, а на момент виборів пішов і перереєструвався де-небудь у Броварах, тому що там подруга балотується в мери, наприклад. Щоб припинити таке, ми даємо одну маленьку поправку», — пояснив він.

Крім цього, хочуть змінити термін охорони виборчих дільниць з восьми до трьох днів.

«На сьогодні термін охорони виборчих дільниць – вісім днів до виборів. Це дуже велике навантаження на весь особовий склад. Тому, ми будемо виходити з ініціативи – охорона дільниць три дні. Цю ініціативу вже розглядає відповідний комітет Верховної ради», — заявив міністр. 

За словами Авакова, в деяких регіонах вже помітна побудова сіток і підкуп виборців, через що на правопорушників чекають публічні покарання.

«Ми дуже розраховуємо, що пара-трійка публічних покарань таких діячів приведе до того, що баланс у системі буде збережено, й використання сіток не буде реалізовано. У всіх інших випадках, після консультацій із ЦВК і з Громадянською мережею «ОПОРА», ми бачимо, що ми можемо забезпечити чесні, прозорі, адекватні вибори», — підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що проведення місцевих виборів, яке заплановане на 25 жовтня 2020 року, можуть перенести, якщо 50% території України опиняться у «червоній» зоні карантину.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *