Щомісяця по 1000 грн: школярі в Києві будуть отримувати винагороду за досягнення у навчанні

В Україні мотивуватимуть учнів вчитися краще. Столичним школярам за високі досягнення у навчанні щомісячно платитимуть кошти.

Депутати Київради ухвалили рішення про присвоєння персональних стипендій учням 8-11 класів, які демонструють високі знання з навчальних предметів. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

 

Тепер столичним школярам, ​​які є призерами олімпіад, конкурсів і турнірів з навчальних предметів, буде присвоєно персональні стипендії Київської міської ради.

Освітній процес кардинально змінився внаслідок Covid-19, а з 24 лютого – повномасштабна війна спричинила значний збій у роботі навчальних закладів. Діти перебувають у стресі й максимально віддалилися від звичайного режиму навчання. Поки що необхідно впроваджувати дієві механізми, які мотивуватимуть школярів добиватися успіхів у навчанні, – повідомив депутат Київради Вадим Васильчук.

Виплати персональних стипендій учням відбуватимуться коштом міського бюджету. Розмір щомісячної стипендії – 1000 грн. Виплата коштів стипендіатам відбуватиметься щомісяця в розмірі тисячі грн коштом міського бюджету.

Таким чином в Україні будуть стимулювати до навчання школярів старших класів, адже з війною у багатьох підлітків зникла мотивація до отримування знань.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *