Юна волонтерка з Івано-Франківська вирішила обстригти та продати косу щоб допомогти ЗСУ

Юна волонтерка з Івано-Франківська Дарина Перхулин вирішила обстригти та продати косу, щоб придбати українським військовим пічку

9-річна дівчинка чекала від березня минулого року, щоб за допомогою свого волосся зібрати кошти для ЗСУ. Про це повідомляє «Дивогляд» із посиланням на «ТСН«.

Її мама ледве вмовила доньку дочекатися бодай першого причастя, щоб відвідати церкву з косою. Вона сподівалася, що донька відмовиться від цієї ініціативи, бо їм було шкода волосся, яке від народження Дарині не стригли.

«Для кожної мами волосся дочки ‒ це є цінність, багатство, краса. Я люблю її заплітати, розчісувати, допомагати мити голову», ‒ розповіла жінка.

Втім, волонтерка не передумала та отримала 7 тис грн завдяки своїм 50-сантиметровим косам. Саме цієї суми їй бракувало для купівлі на фронт вже третьої автономної пічки.

«Зараз такий важкий час. Я подумала, що треба допомагати. Бо я сиджу вдома у телефоні. Я подумала, що хочу як тато бути ‒ волонтером. Я розумію, що таке війна, як зараз гинуть невинні діти, як солдати гинуть. Тому я подумала, що треба допомагати», ‒ поділилася Дарина.

За словами її мами, дитина на початку війни ходила до школи плести сітки.

«А потім вона побачила, що чоловік вертається зі сходу, потрібно того-того, в мене чоловік волонтер, їздить на схід, возить машини, все необхідне. Там не вистачає грошей на пальне, на одяг, спорядження і вона каже: «Мамо, може я буду чимось допомагати?», ‒ розповіла вона.

9-річна за час війни стала досвідченим волонтером, бо, окрім усього перерахованого, вона продає власноруч зроблені патріотичні бокси із цукерками та сувенірами всередині, з бісеру прикраси, випікає солодкі рогалики, малює картини за номерами. Всі отримані кошти вона передає на потреби ЗСУ.

«Забирає чоловік якісь речі, не вистачає грошей, вона витягувала з каси і давала. Вона не звітувала ‒ просто так допомагала. Бо на першому причасті її вчили: ліва рука не має бачити, що дає права. Каже: «Мама, я хочу бути таємним волонтером», ‒ розповіла її мама.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *