Як виїхати за кордон волонтерам та водіям: в ДПСУ назвали перелік необхідних документів

В Україні продовжує діяти воєнний стан та мобілізація, через що чоловікам призовного віку заборонено залишати територію країни. Однак волонтери та водії мають право виїхати за кордон.

Для цього їм треба мати необхідні документи. Які саме, українцям розповіли у Державній прикордонній службі України.

Там зазначили, що чоловіків, які перевозять медичні або гуманітарні вантажі автомобільними транспортними засобами для потреб ЗСУ або інших військових формувань, а також населення України, можуть пропускати через державний кордон. Для цього водію потрібно мати:

  • – відповідні дозволи про виїзд з України за кордон;
  • – інформація про громадянина, який перетинає кордон, має бути у відповідній інформаційній системі, адміністратором якої є Укртрансбезпека «Шлях». 

Рішення про виїзд чоловіків-водіїв, які перевозять вантажі для потреб Сил оборони України, а також медичні чи гуманітарні вантажі, приймається Мінінфраструктури або обласними, Київською міськими військовими адміністраціями.

У ДПСУ зазначили, що такий дозвіл можна отримати за наявності відповідного обґрунтування щодо обсягів вантажів та кількості транспортних засобів, необхідних для їх перевезення, у листах від будь-якого з таких органів, підприємств, установ, організацій, закладів:

  • – військових, правоохоронних органів;
  • – військових адміністрацій;
  • – медичних установ;
  • – відправників чи одержувачів гуманітарної допомоги.
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *