Як окупанти розраховують масований ракетний удар: експерт Defense Express Киричевський назвав важливі деталі

Експерт військового порталу Defense Express Іван Киричевський пояснив, як у Росії розраховують масовані ракетні удари по Україні. Для нової атаки окупантам доводиться чекати на випуск певних видів ракет.

Зокрема, йдеться про ракети Х-101, які росіянам треба накопичувати перед кожним масованим обстрілом України. Про це Киричевський сказав, спілкуючись із журналістом Олексієм Мустафіним у рубриці MUST know на OBOZREVATEL TV (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

«Коли у ГУР МО кажуть, що у росіян є такий тип високоточних ракет, які доводиться брати буквально з конвеєра, вони мають на увазі ці Х-101. На початок війни росіяни мали 140 таких ракет, за весь час війни відстріляли 130, а виготовили встигли 120. Так виходить, що росіяни встигають на місяць робити до 15 крилатих ракет усіх типів, серед яких щонайменше 5 цих Х-101», – розповів експерт.

Також війська РФ використовують крилаті ракети Х-555, перероблені зі старих радянських, аби перекрити ту кількість Х-101 та «Калібрів», яких їм не вистачає для підготовки чергового ракетного удару.

Окупанти вже вирахували, що для масованих ударів по українській енергетичній інфраструктурі їм потрібно щонайменше 70 ракет, адже з меншою їхньою кількістю значну частину ракет збиває ППО України.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *