Є пріоритетна ціль: в ISW пояснили, чому Росія активізувала удари дронами і ракетами по Україні

Російська терористична армія посилила регулярні удари по території України дронами та крилатими ракетами. Таким чином агресор, ймовірно, намагається знизити здатність Збройних сил України вести контрнаступальні операції в найближчому майбутньому.

Примітно, що за місяць російські війська завдали понад 10 серій ударів по всій Україні, особливо в тилових районах. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

За словами аналітиків, російські окупанти застосували значно менше високоточних ракет в останній серії ударів порівняно з їхньою невдалою кампанією по критично важливій інфраструктурі України з осені 2022 по зиму 2023 року.

Експерти зазначають, що росіяни використовують менше ракет порівняно з осінньо-зимовим періодом у спробі зберегти обмежені запаси високоточного озброєння. Замість крилатих ракет окупанти значною мірою покладаються на запуск великої кількості ударних дронів-камікадзе іранського виробництва типу Shahed.

Аналітики впевнені, що за допомогою масованих дронових атак російські окупанти намагаються виснажити українську систему протиповітряної оборони. Примітно, що російська повітряна кампанія зосереджена на Києві та передбачуваних українських військово-промислових та логістичних об’єктах у глибокому тилу.

В ISW раніше прогнозували, що російські окупанти можуть намагатися завдавати майже щоденних ударів, щоб уявити себе як тих, хто успішно стримує потенційні майбутні українські контрнаступальні операції. Очікувані цілі та обмежений характер цієї кампанії вказують на те, що російські загарбники стурбовані поточними можливостями України щодо проведення контрнаступальних операцій.

Нагадаємо, у ніч на 14 травня Росія знову атакувала Україну, при цьому повітряна тривога була нетиповою і спочатку зазвучала у західних регіонах країни. Це пов’язано з тим, що для ударів нашій державі окупанти почали застосовувати нову тактику.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *