Чоловіки в Україні не зможуть виїхати за кордон навіть після війни: юрист назвав причину

Український юрист розповів, що буде після закінчення війни. Чому чоловіки призовного віку, як і раніше, не зможуть виїхати за кордон?

Чоловіки в Україні не зможуть виїхати за кордон навіть після війни: юрист назвав причину - today.ua
 

З лютого 2022 року в Україні діє воєнний стан, який запровадив президент Зеленський після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої країни. Право на виїзд чоловіків за кордон у цьому випадку регулює ухвала Кабінету міністрів України №57 від 27 січня 1995 року. Згідно з цим документом, покидати країну заборонено чоловікам призовного віку — з 18 до 60 років.

Однак рано чи пізно війна закінчиться. Українці вірять, що добро переможе зло і ЗСУ вдасться вигнати з нашої території ворога. У такому разі багатьох цікавить питання, чи зможуть чоловіки виїжджати з країни. Відповідь дав юрист адвокатського об’єднання T&T Partners Владислав Юрчак.

За словами експерта, обмеження на перетин українського кордону для чоловіків призовного віку пов’язані з військовим чи надзвичайним становищем. Перше у нас продовжується раз на кілька місяців відповідним указом.

Чоловіки в Україні не зможуть виїхати за кордон навіть після війни: юрист назвав причину

«Поки що складно припустити, що буде в правовому полі після закінчення дії правового режиму військового стану», — заявив юрист.

За його словами, на зміну військовому становищу в Україні президент може запровадити надзвичайне, що також обмежуватиме право чоловіків призовного віку на виїзд за кордон. Якщо ж на момент закінчення війни жодне з положень не введено, обмежень не буде теж.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *