Більшість українців втратили роботу через війну, – соцопитування

53% респондентів, опитаних соціологічною групою «Рейтинг», які мали роботу до війни, наразі не працюють. Про це свідчать результати соцопитування, передають Українські новини.

Так, 66% респондентів мали роботу до війни, 26% – пенсіонери, мають інвалідність, 8% – не працювали. Серед тих, хто мав роботу до війни, 53% зараз не працюють, 22% – працюють у звичайному режимі, 21% – працює віддалено або частково, 2% – працюють на новій роботі та 2% – дали іншу відповідь.

При цьому у 80% опитаних економічний стан сім’ї з початку війни погіршився, у 18% — не змінилося, у 1% — покращився й 1% — важко відповісти.

40% респондентів вважають, що у випадку, якщо вони перестануть отримувати зарплату, пенсію або інші доходи, заощаджень їм вистачить менше ніж на 1 місяць, 25% — до 2 місяців, 13% — до 3 місяців, 15% — до 6 місяців і більше, 3% — дали свою відповідь, 4% — важко відповісти.

Опитування проводилося 19 березня методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) серед повнолітніх респондентів у всіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Було опитано 1 тис. респондентів, похибка репрезентативності дослідження становить трохи понад 3,1%.

Як повідомляли Українськi Новини, 74% респондентів, опитаних соціологічною групою «Рейтинг», підтримують прямі переговори президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним щодо припинення війни, 24% — не підтримують.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *