Всім українцям дадуть доплати до пенсій за рахунок благодійних пожертвувань: Рада ухвалила закон

Українцям даватимуть доплати до пенсій за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих меценатів. За рахунок цих доплат фінансуватимуться пенсії не лише тих громадян, яким вони адресовані, а й усіх підопічних Пенсійного фонду. При цьому пенсіонерам, яким адресовані ці доплати, звичайно ж, отримають більшу частину переказаних грошей.

Такі положення містяться у законопроекті №7649, який Верховна Рада ухвалила в другому читанні. Тепер, якщо президент підпише цей документ, то він набуде чинності закону і стане обов’язковим до виконання.

Отже, що містить новий закон? Цей закон фактично є доповненням до чинного Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Його доповнять статтею 72-1 «Благодійні пожертвування юридичних та фізичних осіб».

Всім українцям дадуть доплати до пенсій за рахунок благодійних пожертвувань: Рада ухвалила закон

Зокрема, ця стаття містить такі положення:

  • Юридичні та фізичні особи можуть перераховувати благодійні пожертвування для виплати пенсії українцям. Ці пожертвування можуть бути як персоналізованими, тау та знеособленими.
  • Знеособлені перекази надходять до Пенсійного фонду України для виплат усім підопічним ПФУ.
  • Якщо фізична чи юридична особа переказує персоналізований внесок для якогось конкретного пенсіонера, то йому (цьому пенсіонеру) дістанеться 70% цього внеску. Інші ж 30% надходять до ПФУ і потім розподіляються між усіма пенсіонерами.

Таким чином, за рахунок благодійних пожертв бізнесу та окремих фізичних осіб можна буде давати доплати до пенсій не лише тим громадянам, яких оберуть благодійники, а й усім іншим пенсіонерам.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *