Вчителі отримуватимуть більше: що відомо про нові доплати педагогам?

Українським вчителям планують запровадити нову доплату до зарплати.

Планується, що додаткові кошти педагоги отримуватимуть за позачергові уроки з учнями, щоби надолужити втрачені під час війни знання.

Про це йдеться в інформаційних матеріалах Міністерства освіти та науки до слухань у комітеті Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

У пропозиціях йдеться про те, що через війну деякі українські учні відстали від шкільної програми. Тому у школах потрібно організувати додаткові уроки: компенсаційні заняття, програму тьюторства тощо. Саме за такі позакласні уроки вчителі, на думку МОН, повинні отримувати додаткову оплату.

Така робота не повинна стати ще одним додатковим неоплачуваним або низько оплачуваним навантаженням для вчителів, які мають отримувати гідну оплату праці та не мати значних обсягів понаднормової роботи, — кажуть у відомстві.

Фінансувати додаткові уроки можна за гроші освітньої субвенції, оскільки не у кожній громаді є такі кошти – пропонує Міносвіти.

Тут підкреслюють, що спочатку треба напрацювати алгоритм проведення досліджень і механізм вимірювання освітніх втрат. Це мають бути універсальні заходи. Вони повинні передбачати чинні ресурси, враховувати оптимізацію часу навчання та міжнародні практики.

Чи зміняться зарплати вчителів у 2023 році
Попри складну економічну ситуацію в Україні міністр освіти Оксен Лісовий вважає, що учителі та педагоги мають отримувати гідну зарплату за свою роботу. Тому головний освітянин вже мав предметну розмову з представниками уряду щодо цього питання.

Оксен Лісовий зазначає, що рішення щодо змін – вже у роботі.

 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *