В Україні збільшать кількість безоплатних медичних послуг: які новації

В Україні запрацює програма медичних гарантій на 2021 рік вже з 1 квітня. Представник прес-служби Національної служби здоров’я України Христина Петрик висловилася про нові безоплатні послуги для пацієнтів, які передбачаються.

Про це вона розповіла 31 березня в ефірі телеканалу «Україна 24«.

За словами Петрик, нова програма медичних гарантій буде деталізованою та розширеною, такою, що враховує потреби пацієнта. Адже функцією Національної служби здоров’я є укладання договорів в інтересах пацієнтів, аби покращити їх фінансовий захист, додала вона.

Серед новацій представник НСЗУ назвала додавання декількох нових пакетів послуг — з яких 3 будуть абсолютно нові, а 5 виокремлені з існуючих.

Які з’являться нові медичні послуги

  • Супровід пацієнтів з туберкульозом на первинній ланці.

«Це означає, що пацієнти, які мають туберкульоз і які не виділяють бактерії, можуть супроводжуватися у свого сімейного лікаря за умови, що такий сімейний лікар пройшов відповідне навчання, і що заклад, де цей лікар працює, має відповідний договір з нами на цю медичну послугу», — пояснила Петрик.

Також вона додала, що нововведення покликане наблизити медичну допомогу до пацієнта, і для того, щоб пацієнт був менше стигматизований, аби уникнути довгих і невиправданих госпіталізацій.

  • Медична допомога, що надається мобільними психіатричними бригадами.

«Тут принцип дії схожий. Наша мета — наблизити допомогу до пацієнта і дати йому можливість лікуватися вдома, якщо у нього є така потреба», — сказала Петрик.

Представник НСЗУ також зазначила, що після того, як пацієнт пролікувався в стаціонарі, і вже немає показань для госпіталізації, він може продовжити лікування на амбулаторному рівні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *