Кабмін збільшив Резервний фонд держбюджету на 50 мільярдів

Кабінет Міністрів прийняв рішення про збільшення коштів Резервного фонду державного бюджету на 50,8 млрд грн.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав у зверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Уряд прийняв рішення про збільшення коштів Резервного фонду державного бюджету на 50,8 млрд грн. Кошти в Резервний фонд перенаправлені з усіх програм розвитку, які неможливо реалізувати у воєнний час», — сказав Шмигаль.

За його словами, таке рішення дає змогу оперативно забезпечувати потреби сектора безпеки та оборони. «Вчора військовослужбовцям було перераховано 12,5 млрд грн на виплату додаткової винагороди під час дії воєнного стану. А також учора рішенням уряду 3,9 млрд грн було спрямовано на харчування ЗСУ», — зауважив глава уряду.

Шмигаль також поінформував, що триває співпраця з партнерами по всьому світу. «Дякуємо їм за постійну військову допомогу. Зі зрозумілих причин не буду конкретизувати, чим саме нам допомагають. Але можу сказати: щодня наша армія стає технічно сильнішою», — наголосив Прем’єр-міністр.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *