Корейська група Caris купила простоюючий завод з виробництва кранів в Броварах

ТОВ «Каріс Україна», 51% в якій належить південнокорейській компанії Caris, придбало 58,36% акцій АТ «Кранобудівна фірма» стріла», що раніше випускав автомобільні крани в Броварах і в даний час не веде виробничу діяльність. Згідно з інформацією в системі розкриття НКЦПФР, відповідне повідомлення емітент отримав 2 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому пакет акцій співвласника і керівника «Каріс Україна «Владлена Левчука, який в липні поточного року придбав 89,84% акцій АТ «КФ» Стріла » у трьох великих акціонерів-фізосіб, скоротився до 31,48%.

Згідно з Держреєстром, у ТОВ » Каріс Україна «Левчук володіє 49% часткою через київське ТОВ»Сократ Девелопмент».

Станом на початок липня поточного року (до придбання акцій Левчуком) великими акціонерами «стріли» були Дмитро ПРОСІН (голова наглядової ради, володів 31,4349% акцій підприємства), Наталія Лола (19,5872%), і Андрій Кулик (38,7493% акцій).

Згідно з інформацією в НКЦПФР, 17 грудня нові власники » стріли «проведуть збори акціонерів, зокрема, планується розглянути питання про зміну назви АТ «Кранобудівна фірма» Стріла «на АТ» Каріс Рейл Стріла » і затвердити його статут у новій редакції.

Акціонери також мають намір змінити склад наглядової ради компанії, затвердити звіти керівних органів Товариства за 2019 рік, і визначити основні напрямки діяльності в 2020 році, в тому числі поліпшити стан будівель і споруд.

Згідно з фінансовим звітом АТ » КФ «стріла» за 2019 рік, в даний час підприємство, на якому до початку поточного року працювало 10 осіб, не веде виробничу діяльність (з 2015 року), а основні доходи отримує за рахунок продажу матеріалів і часткової оренди приміщень.

У той же час раніше підприємство випускало автомобільні крани КС, «Броварчанец» вантажопідйомністю від 16 до 25 тонн на шасі МАЗ, КрАЗ, КАМАЗ, вузли та запчастини до них, а також ремонтувало ці крани. Ринок збуту в 2010-2016 роках був у межах України, основні клієнти — будівельні організації та інші комерційні структури.

Активи АТ до початку поточного року становили 10,39 млн грн, у тому числі сумарна дебіторська заборгованість — 1,3 млн грн, Основні засоби — 6,86 млн грн. Поточні зобов’язання-1,44 млн грн, довгострокові відсутні.

У 2019 році фірма отримала 0,12 млн грн збитку (а непогашений збиток склав 1,16 млн грн) і 12,75 млн грн чистого доходу.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *