Пенсіонери з 1 грудня отримають доплату 579 грн: хто може розраховувати на гроші

В Україні з 1 грудня передбачено підвищення прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Разом з ним збільшаться мінімальна та максимальна пенсії. Одна категорій пенсіонерів отримуватиме доплату у розмірі 579 грн.

З наступного місяця мінімальна пенсія підвищиться на 60 грн,. а максимальна – на 660 грн. Пенсіонери, які досягли 80-річного віку, отримуватимуть компенсаційну виплату. Вона не залежить від виду пенсії.

Нагадаємо, зазначену категорію українців з 1 квітня доплачували до пенсії 500 грн. Цього року виплату проіндексували. Тепер люди похилого віку від 80 років щомісяця отримуватимуть по 579 грн.

Молодші пенсіонери також можуть розраховувати на гроші. Тим, кому виповнилося 75 років, належить надбавка в 456 грн. Українці віком 70-75 років щомісяця одержують по 300 грн до основного розміру пенсії.Пенсіонери з 1 грудня отримають доплату 579 грн: хто може розраховувати на гроші

 

Нагадаємо, що громадяни України виходять на пенсію у 60, 63 чи 65 років. Це залежить від тривалості страхового стажу. Автоматичне нарахування виплат можливе, коли враховується весь стаж роботи. Тим, хто напрацьовував його до 2004 року, треба бути особливо уважними. Стаж за вказаний період слід перевести в електронний вигляд. Застрахована особа або роботодавець має подати трудову книжку на оцифрування.

Якщо страхового стажу недостатньо у системі автоматичного нарахування виплат, потрібно подати заяву отримання пенсії. Це можна зробити у сервісному центрі Пенсійного фонду або онлайн на порталі ПФУ.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *