Поставки зброї Україні: експерт вказав на «неприємну тенденцію»

Деякі європейські країни, перш за все Німеччина, відмовляються постачати Україні танки.

Про таку тенденцію розповів військовий експерт Олег Жданов, передає «Сьогодні«.

Коментуючи майбутній саміт глав оборонних відомств («Рашмтайн-3»), експерт спрогнозував розширення географії військової допомоги Україні.

«І друге — дуже б хотілося отримати розширення географії країн, які нам надають озброєння. Швидше за все, це теж станеться. Питання в обсягах цього озброєння і в термінах поставки», — сказав він.

За словами експерта, німецьке керівництво в особі канцлера Олафа Шольца накладає вето на будь-які поставки озброєння Києву, поширюючи його на всі країни, які мають озброєння виробництва Німеччини.

 

Водночас Жданов висловив стурбованість щодо поставок озброєння з боку Німеччини.

«Пам’ятаєте бажання Іспанії передати нам 40 танків «Леопард-2»? Так ось, Німеччина не просто заборонила передавати ці танки Іспанії для України, але і змусила Іспанію вибачатися за те, що Іспанія посміла навіть подумати про те, щоб передати Україні танки», — підкреслив він.

Зараз, за словами Жданова, «знову спливає дуже нехороша тенденція — країни старої Європи домовилися не поставляти Україні танки».

«Така інформація в європейських ЗМІ, на жаль, почала знову з’являтися», — додав він.

Як відомо, Шольца неодноразово звинувачували в затягуванні поставок зброї Україні. Сам він вважавши, що Німеччина допомагає Україні більше, ніж «будь-хто інший». 

Водночас нечітка позиція Шольца щодо війни в Україні не влаштовує і президента України Володимира Зеленського. Він вважає, що німецькому канцлеру пора нарешті визначитися.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *