Протести на Банковій за Стерненка: десятки затриманих та постраждалих

Під час зіткнень біля Офісу президента постраждали кілька десятків силовиків. У людей, яких затримали, взяли пояснення і відпустили.

false
Під час акції протесту 23 лютого було затримано 24 людини / Нацполіція

Під час протестів під Офісом президента через ув’язнення Сергія Стерненка було затримано 24 людини. Їх усіх вже відпустили. Під час зіткнень постраждало 27 правоохоронців.

«24 активних учасників акції доставили до управління поліції. У них відібрали пояснення і відпустили», — заявили в поліції.

Повідомляється, що ці мітингувальники під час штовханини застосували газові балончики і кидали у правоохоронців фаєри. Всього участь у протесті взяло понад 2000 осіб.

Як заявив прессекретар МВС Артем Шевченко в коментарі УП, кілька правоохоронців отримали травми різного ступеня тяжкості — деякі отримали опіки очей.

За його словами, силовики ніяк не перешкоджають проведенню акції, а реагують тільки на порушення.

За фактом сутичок на вулиці Банковій у Києві розпочато кримінальні провадження за статтею «опір представнику правоохоронного органу».

 

Трохи згодом стало відомо, що кількість постраждалих правоохоронців — 27.

Справа Стерненко — про що йшлося раніше:

  • 23 лютого Приморський суд Одеси визнав Сергія Стерненко винним у викраденні людини і засудив його до семи років і трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Крім того, Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні зброї — травматичного пістолета.
  • За словами Стерненка, пістолет він знайшов біля будинку. Як результат, активісту призначили покарання за розбій і зберігання зброї, а за викрадення людини — звільнили від відповідальності за закінченням строків давності.
  • Адвокати одеського активіста Сергія Стерненка подали заяву про переведення в найкоротші терміни їх підзахисного з Одеського СІЗО до Києва, оскільки вважають, що є реальна загроза для його життя.
  • Увечері 23 лютого прихильники активіста Сергія Стерненка зібралися біля Офісу президента, щоб провести акцію протесту проти вироку активісту, після чого почалися зіткнення з силовиками.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *