Пухівка зробила свій вибір

18 вересня 2022 року відбулися загальні збори членів Релігійної громади парафії Покрови Божої Матері Бориспільської Єпархії Української православної церкви с.Пухівки Броварського району Київської області (парафіян Пухівської церкви) з питання її підлеглості.

Головою зборів було обрано Нем’яту Любов Володимирівну. Секретарем – Климась Ольгу Максимівну. Головою лічильної комісії – Слюсар Олену Петрівну. Членами лічильної комісії: Терещенко Наталію Вікторівну та Лупину Євгенію Іванівну.

По списках зареєструвалося 398 чоловік.

Джерело — https://zotg.gov.ua/

Голова зборів зачитала порядок денний, який складався з 12 питань. Розгляду питань передували виступи учасників зборів.

Першим виступив настоятель парафії Покрови Божої Матері м.Бровари, Благочинний Броварського району, секретар Київської єпархії, отець Михайло (Лисюк). Він почав промову з наступним слів: «Слава Богу, що ви прозріли. Бо якщо ми не прозріємо, то може повторитися те саме, стільки жертв. На минулому тижні ми відспівали тільки в Броварах 4 бійців. Вони зупинили наступ. Ви знаєте якою ціною? Вже більше 80 хлопців Броварів і Броварського району лежать в Броварській землі…». Повний виступ отця Михайла можна переглянути на відео.

Наступним до слова запросили отця Олександра (Лимана), настоятеля Свято-Успенського храму с.Погреби: «Ви великі молодці, що зібралися сьогодні. Є у нас досвід – досвід Погребської церкви. Ви знаєте, що у 2019 році в нас відбулися такі самі збори. Що була велика боротьба. Що півроку ми робили все можливе, щоб зайти в храм. Коли ми зайшли в храм, всеодно нам чинили перепони, хоч у нас були всі документи на руках, всі довідки. Московська патріархія подали на нас в суд. І ті ж самі люди вчора (17.09.2022 – ред.приїхали до нас в Зазим’я влаштовувати колотнечу… Церкви там (в УПЦ – ред.) немає. Це не Церква. Бо Церква Божа не може бути в духовному спілкуванні з Церквою сатани. І це вони довели. Довели тим, що не один з єпископів не засудив агресію напряму…».

Після цього виступив настоятель Свято-Покровської парафії с.Пухівка отець Роман, який сказав, що на цих зборах не бачить своїх парафіян, а свої парафіяльні збори вони провели ще три місяці тому. Протокол тих зборів знаходиться в сільській раді.

Далі говорив житель села Пухівка Скопич Яків Якович, виступи якого завжди характеризуються точністю викладення думки та мудрими порадами. Окрім цього, Яків Якович відповів на запитання, яке задала матушка (дружина) отця Олега.

Останньою до мікрофона вийшла Черняк Валентина Михайлівна, дружина загиблого воїна. «Я хотіла виступити після отця Романа. Я його дуже просила не йти, але він, ніби, вже втік. Чоловік мій загинув, захищаючи нашу Батьківщину. Ми його ще не поховали. Ховати, звичайно, будемо в селі Пухівка. Просте питання: я тепер повинна бігати по священниках і шукати хто відспіває, бо наша церква московська? Я сподіваюся, що тут є хоч хтось з тих людей, хто за московську церкву і хочу, щоб вони мене почули. Ви зрозумійте, мого чоловіка вбила російська зброя…».

Після виступів голова зборів нагадала процедуру голосування за питання, перелік яких було оголошено на початку зустрічі.

За результатами зборів:

  • Релігійна громада парафії Покрови Божої Матері приєдналася до Православної Церкви України.
  • Було обрано голову парафіяльної ради – Гиренка Григорія Павловича. Помічником обрали Провотара Володимира Павловича. Скарбником – Сулиму Ольгу Григорівну. На жаль, Провотар Володимир Павлович був відстутній на зборах. Пізніше його знайшли мертвим вдома. Ймовірно через сильні переживання та хвилювання за долю парафії серце чоловіка не витримало.
  • Головою ревізійної комісії обрали Бабич Лесю Валеріївну. Членами комісії – Лупину Євгенію Іванівну та Терещенко Наталію Вікторівну.
  • Збори обрали Синеок Олену Анатоліївну представляти інтереси релігійної громади перед органами державної влади.
  • Також було голосували за низку організаційних питань.

Збори завершилися виступом депутата Ячник Надії Дмитрівни, яка подякувала всім учасникам та організаторам зборів. Подякувала всім жителям Пухівки, які з перших днів вторгнення долучилися до оборони громади.

Правопорядок на зборах забезпечували Добровольче формування Зазимської територіальної громади та співробітники Броварського районного управління поліції.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *