Розрахунок середньої зарплати змінили, що тепер буде з преміями: у Кабміні розповіли деталі

Колишній порядак розрахунку середньої зарплати вирішили спростити

Так, Кабмін змінив механізм розрахунку середньої заробітної плати, скоротивши період обліку премій та інших додаткових виплат. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, 1 вересня.

Відтепер в Україні при розрахунку середньої зарплати будуть враховуватися премії та стимулюючі виплати за один місяць і більше. Раніше такі виплати враховувалися за два місяці і більше.

 

До такого рішення Кабмін підштовхнули численні скарги про занадто складний механізм, що надходили до Мінекономіки від середнього і великого бізнесу (кількість співробітників яких, часом, обчислюється десятками тисяч).

У пояснювальній записці йдеться, що «покращений» порядок повинен врегулювати ситуацію з преміями та іншими заохочувальними виплатами працівникам.

Згідно з документом, премії за підсумками роботи за певний період відтепер враховуються в заробітку періоду, який відповідає кількості місяців, за які вони нараховані, починаючи з місяця, в якому вони нараховані.

 
зарплата, виплати

Також документ пропонує забезпечити механізм перерахунку середньої зарплати співробітників, які з 12 грудня 2020 року не отримували премії та додаткові виплати.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *