Стало відомо, кому на субсидію взагалі не варто розраховувати

Інфляція, безробіття, зростання цін – все це б’є по кишенях звичайних українців. А попереду ще важка зима. Тому наразі більшість громадян турбують питання, пов’язані з наданням субсидії. Адже соціальні виплати можуть хоч трішки покращити фінансове становище людей. Отже, кому буде надана субсидія, а кому не варто й розраховувати на допомогу від держави?

На Соціальній платформі розповіли, кому і на який розмір виплат варто розраховувати. Водночас, певна категорія громадян взагалі не може розраховувати на соціальну допомогу.

Отже, допомогу для оплати комунальних послуг надають громадянам, які не здатні в повному обсязі сплатити рахунки, отримані за комуналку. Сума виплат індивідуальна для кожної сім’ї. Вона розраховується відповідно до кількості членів сім’ї, розміру їхнього спільного доходу та площі помешкання.

Але варто зазначити, що для призначення соціальної допомоги сума, яку сім’я витрачає на оплату комуналки, має бути більшою, ніж 15% середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Лише в цьому випадку сім’я може розраховувати на допомогу від держави.

Стало відомо, кому на субсидію взагалі не варто розраховувати

Для отримання права на надання субсидії мешканці мають бути зареєстровані за місцем проживання. Немає значення, чи ви є власником житла, чи орендарем. Якщо у вас є договір з орендодавцем щодо винайму житла, ви також можете отримувати субсидію для сплати комуналки на це помешкання. Щодо внутрішньо переміщених осіб, то вони можуть подавати заяву на отримання субсидії навіть без наявності договору про оренду житла.

Заявки на призначення субсидії приймаються в органах соцзахисту, а також уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної громади. Також подати заяву можна до  ЦНАПу або ж онлайн через портал «Дія». З 1 грудня 2022 року прийом заявок на отримання соціальних виплат буде делеговано відділенням Пенсійного фонду.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *