Українським виробникам заборонили підвищувати ціни на яйця до нового року: Мінагрополітики підписало меморандум

Рекордні ціни на яйця цієї осені спантеличили всіх українців. Супермаркети не встигають змінювати цінники, а люди в паніці скуповують яйця по 80 гривень за десяток та вище. Проте Міністерство аграрної політики та продовольства України та асоціація «Союз птахівників України» уклали меморандум щодо стабілізації цін на курячі яйця. Згідно з документом, до 31 грудня яйця в Україні не дорожчатимуть.

У прес-службі Мінагрополітики зазначили, що виробники яєць у рамках меморандуму зобов’язалися наситити внутрішній ринок яйцями, зокрема збільшити чисельність поголів’я курей-несучок та обсяги виробництва яєць. Це дозволить стабілізувати ціни на курячі яйця та не допустити перевищення оптово-відпускних цін реалізації від рівня, за яким яйця поставляються у торговельні мережі.

Українським виробникам заборонили підвищувати ціни на яйця до нового року: Мінагрополітики підписало меморандум

Мінагрополітики, у свою чергу, сприятиме тому, щоб виробники курячих яєць були забезпечені необхідними умовами та ресурсами для роботи, а також могли залучити доступний кредитний ресурс для своєї виробничої діяльності. Крім того, міністерство сприятиме стабільності внутрішніх цін на зернофуражні та олійні культури та продукти їх переробки.

Меморандум попередньо діятиме до 31 грудня цього року, але може бути продовжений у разі потреби та відкритий для підписання виробниками харчових курячих яєць.

На сьогоднішній день десяток яєць у супермаркетах у середньому коштує 79,15 грн, тоді як ще у жовтні цінник був на рівні 57,23 грн за десяток.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *