Українці масово жаліються на «легкі кредити»: доводять людей до інсультів

Швидкі гроші і легкі кредити в Україні доволі популярні. Але багато фірм, які ведуть подібний бізнес, працюють з порушенням законодавства.

Так, нещодавно СБУ викрила масштабну схему вимагання грошей з позичальників таких «легких» кредитів в інтернеті. Мова йде про одну з компаній-лідерів на ринку онлайн мікрокредитування, представники якої нараховували своїм клієнтам штрафи та пеню у розмірі понад 300% від суми позики, йдеться у Facebook відомства.

Санкції застосовувалися до тих позичальників, які не змогли вчасно погасити кредитні зобов’язання. А до «вибивання» цих штучно створених боргів зловмисники підключали колекторські компанії, які залякували позичальників і навіть їхніх родичів, погрожували фізичним насильством і знищенням майна.

Як зазначили правоохоронці, це є порушенням чинного законодавства, адже на ділі штрафів і пені не можуть перевищувати 50%.

Українці масово жаліються на "легкі кредити": доводять людей до інсультів

Українці масово жаліються на "легкі кредити": доводять людей до інсультів

Як працюють схеми шахраїв, що видають мікрозайми онлайн (ssu.gov.ua)

Тим часом у коментарях українці масово скаржаться на різні контори, які пропонують такі мікрокредити.

«Моєму сину місяць тому дзвонив автовідповідач з пропозицією на взяття кредиту ніби з банку Голд. «Якщо згодні — натисніть 1, не згодні – 0. Син натиснув 0. А вчора подзвонили, що він нібито кредит взяв і пора платити відсотки», — поскаржилася Тетяна Шевченко-Матієнко.

«А до всього ще прикрити потрібно «колекторські фірми», які взагалі втратили зв’язок з цим світом. Доводять людей до інсультів. По юридичних адресах реєстрації їх там і близько немає. Як не житловий будинок на три парадних (до прикладу КА «Фактор» чи ТОВ «Профіткапітал»), то подвір’я якогось промислового підприємства», — написав житель Івано-Франківська Дмитро.

  • Нарешті почали їх тормосити! Підтримую! А то бідні люди вішатись хочуть від тих кредитів!
  • Жуликов-кредиторов надо ставить на место! Стоит отдать должное СБУ, что с ними борется!
  • Могу еще штук 10 номеров скинуть, через которые эти товарищи шантажировали семью
  • В нас сусід легко взяв і не повертає, а спати колектори не дають всім сусідам у радіусі 200 метрів…

При цьому, як зауважив один з користувачів, зазвичай, подібні кредити — фіктивні.

«Дзвонять не колектори, а шахраї. використовують або спецапаратуру, або програму, бо в інтернеті, наприклад, один і той самий номер має коментарі як шахраїв-колекторів, які вимагають сплату неіснуючих боргів, і в той самий час — це офіційний телефонний номер фірми, що торгує металопрокатом», — написав Армен Халатян.

Українці масово жаліються на "легкі кредити": доводять людей до інсультівУкраїнці масово жаліються на "легкі кредити": доводять людей до інсультівУкраїнці масово жаліються на "легкі кредити": доводять людей до інсультівУкраїнці масово жаліються на "легкі кредити": доводять людей до інсультів

СБУ викрила шахрайську схему (фото: ssu.gov.ua)

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *