Атака «Шахедів» на Ніжин. Репортаж з місця події (фото)

В ніч 26 липня внаслідок атаки російськими «Шахедами» в Ніжині постраждав гуртожиток.

Джерело — https://nezhatin.com.ua/

«Шахед» влучив біля вікна однієї з квартир. Ми поспілкувались з власницею, яка розповіла про події цієї ночі.

– Ми спали, тут чуємо – гуде. Ми з чоловіком вискочили в прихожу і впали на долівку. І чуємо тут вибух, і все попадало. І присипало нас уламками стін та стелі. Чоловік був ближче до дверей, то зміг вибратись сам, а мене вже витягували з-під завалів. Серйозних поранень нема в нього, подряпини та забої. Але його контузило. Дуже болить голова і відібрало всю праву сторону обличчя. В мене теж дуже голова болить і все тіло. – розповідає Галина.

– Дуже страшно було. Таке горе. Не залишилось нічого, згоріли всі речі, одяг, документи, телефон. Таке горе, була квартира, тепер нема знов нічого.  Спасибі Богу, що живі.

Поки ми розмовляли – з-під завалів дістають дві вцілілі іконки. А в кутку біля дверей стоять чудом вцілілі банки з ніжинськими огірками.

– Учора вдень закрила 10 баночок – і всі вціліли, розповідає  нам постраждала. – отакі «незламні» ніжинські огірки.

Інша жіночка розповідає по телефону сину, чия квартира теж постраждала про пережите. Сина з сім’єю на той час не було в місті. Питає, чи щось забирати, з того, що не знищив ворожий «шахід», чи викинути, бо все просякнуте смородом горілого. Навряд чи цей запах зникне з речей. 

Інші жителі, як можуть, прибирають, підмітають розбите скло, та штукатурку, що осипалась, викидають на купу уламки  від стін, вікон, дверей, потрощені меблі та предмети побуту. Їм допомагають рідні, комунальники та небайдужі, хто приїхав, коли почув про людське горе.

Виносять вцілілі речі, готуються до переїзду: хтось до рідні, хтось у надані кімнати в одному з гуртожитків.

– Життя продовжується, – кажуть – будемо якось жити.

Наталія РУЛЬОВА

Фото: Наталія РУЛЬОВА

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *