В Україні відсьогодні змінилися правила перетину кордону

При перетині кордону чоловіки віком від 18 до 60 років повинні мати при собі один важливий документ

З 17 липня 2024 року всі чоловіки віком від 18 до 60 років при виїзді з України зобов’язані пред’явити військово-обліковий документ. Це стосується як паперових, так і електронних документів.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України, полковник Андрій Демченко, у коментарі «Українській правді».

Андрій Демченко пояснив, що 16 липня закінчився двомісячний термін, встановлений законом України № 3633-IX, протягом якого громадяни мали стати на військовий облік або уточнити свої військово-облікові дані. Тому відповідно до пункту 17 Порядку проведення призову на військову службу під час мобілізації, затвердженого постановою Кабінету міністрів № 560 від 16 травня 2024 року, з 17 липня прикордонники перевірятимуть наявність військово-облікових документів у всіх чоловіків у зазначеній віковій категорії.

Фото: УНІАНЩо буде, якщо військово-облікового документа немає

У разі відсутності військово-облікового документа, громадянам буде відмовлено у перетині кордону. Також відмова буде у випадках, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є інформація про розшук цієї особи Національною поліцією. У таких випадках на місце будуть викликані співробітники поліції.

Категорії осіб, які мають право на виїзд з України згідно з Правилами перетину кордону, залишаються без змін. Чоловіки віком від 18 до 60 років, які мають відстрочку від призову або виключені з військового обліку за станом здоров’я, можуть перетинати кордон за умови наявності відповідних підтверджуючих документів.

Демченко відзначив, що з метою уникнення непорозумінь при перетині кордону, громадян варто врахувати цю інформацію при плануванні своїх поїздок.

Раніше ми писали про те, що деяким чоловікам не потрібен військовий квиток при перетині кордону. Також ми повідомляли, як каратимуть чоловіків за спробу перетину кордону.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *