В Україні військовослужбовцям присвоять електронні ідентифікатори

В Україні анонсували появу єдиної бази даних про військовослужбовців та електронних ідентифікаторів для них. Міністерство оборони залучено до відповідної роботи.

Про це повідомив Олександр Федієнко, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, інформує Судово-юридична газета.

Він зазначив, що з колегами відбулося обговорення та робота над відповідним законопроєктом. З його слів, потрібно було врахувати велику кількість важливих питань. Ініціатива забезпечить безпеку обробки, зберігання, розповсюдження даних.

«Без перебільшення можу сказати, що це достатньо важкий законопроєкт», – пояснив нардеп.

Запропоновано внести зміни до закону «Про військовий обов’язок і військову службу» доповнивши його новою статтею 25-1. Це стосується саме створення та функціонування Єдиного державного реєстру військовослужбовців.

На його думку, ініціатива дасть можливість створити єдину базу даних про військовослужбовців, а також удосконалить порядок функціонування. Міністерство оборони залучено до відповідної роботи.

Оновлення в «Армія+» – що відомо

Застосунок «Армія+», як заявили в Міноборони, це революційна зміна взаємостосунків між такими категоріями. У ньому відбувається онлайн-навчання для військових.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації розповіла, що в застосунок планують додати функцію списання майна в декілька кліків. Це буде аналогом військового-облікового документа «Резерв+» тільки для чинних військовослужбовців.

У посвідченні буде фото, реквізити військового тощо. Такий документ буде офіційним, так само як і ВОД у «Резерв+».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *