В Україні ліквідовано ще один банк: клієнтам припинили повертати гроші

В Україні припинив існування ще один банк. Фонд гарантування вкладів фізосіб завершив ліквідацію банку «Аркада». Повноваження ФГВФО як ліквідатора банку припинено, а колишнім вкладникам припинили виплачувати гроші.

У ФГВФО зазначили, що до Єдиного держреєстру юридичних осіб внесли запис про припинення реєстрації банку «Аркада» як юридичної особи. Процедура ліквідації вважається завершеною.

«Відповідно до приписів частини 3 статті 53 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» 29 липня 2024 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис №1000701110056002945 про проведення державної реєстрації припинення акціонерного товариства Акціонерний Комерційний Банк «Аркада» як юридичної особи, а, отже, ліквідація банку вважається завершеною, а сам банк ліквідованим», — йдеться в офіційному повідомленні.

Як відомо, НБУ ліквідував «Аркаду» восени 2020 року. Перед цим регулятор визнав фінансову установу неплатоспроможною, тому що капітал банку впав нижче за нормативний рівень й став негативним. Це сталося через втрату основного активу – земельної ділянки та будівлі головного офісу у Києві на Ольгинській вулиці.

Банк через ТОВ «Аркада-будівництво» за кошти приватних інвесторів будував у столиці три житлових комплекси. Йдеться про «Патріотику», «Патріотику на озерах» та «Еврику».

Зафіксовано масові скарги – близько 13 сімей заплатили повну вартість за свої квартири. Але будівництво проінвестованих об’єктів несподівано впродовж 2018-2019 років. Інвестори увесь цей час влаштовували мітинги, щоб привернути максимальну увагу Нацбанку та КМДА до своєї проблеми.

В Україні ліквідовано ще один банк: клієнтам припинили повертати гроші

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за підозрою у розтраті 9 млрд грн, які було зібрано у фондах фінансування будівництва банку «Аркада». Його президента звинуватили у привласненні грошей. У червні поточного року ФДФО повідомив про припинення виплат гарантованих сум вкладникам. Процедура тривала до початку липня.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *