У той час, як подорожчання газу та електроенергії підняло ціни на продукти, найближчим часом в Україні очікують підвищення мінімум на 10% цін на певні види м’яса, а також сало.
Такий прогноз зробив виконавчий директор асоціації «М’ясна галузь» Микола Бабенко. Своїми припущеннями він поділився в ефірі каналу «Україна 24».
«Ціни піднімуться на всі продукти тільки зі свинини і яловичини. Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А все вироби зі свинини, в тому числі ковбаси й сало, подорожчають в середньому на 10%«, — сказав експерт.
З його слів, якщо до сьогодні в супермаркеті кілограм свинячого стегна коштує 90 гривень, то незабаром вартість найдешевшої свинини може перевищити 100 грн за 1 кг.
«Залежить від того, де хто буде купувати — ціна на м’ясо свиней може зрости й до 150 грн за 1 кг«, — додав Бабенко.