В Україні учні 1-4 класів знову безкоштовно харчуватимуться у школах, — Зеленський

Учні молодших класів українських шкіл знову матимуть можливість харчуватися у шкільних їдальнях абсолютно безкоштовно. Про нову програму повідомив президент Володимир Зеленський. 

До 2016 року в Україні усі учні молодших класів безкоштовно харчувалися у школі. Після Кабмін ухвалив рішення, що така можливість надаватиметься лише дітям із малозабезпечених сімей. Однак тепер планується створення спеціальної програми, яка гарантуватиме отримання безкоштовного харчування для всіх учнів початкової школи

Про це повідомив Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Запоріжжя.

«Створюємо програму гарантованого безкоштовного навчання для дітей у початковій школі – з 1 по 4 класи», — зазначив глава держави у новому відеозверненні, випущеному 2 вересня.

Президент додав, що ця програма стане частиною створення надійного простору безпеки для українських дітей у школах.

Нагадаємо, що в Україні вже кілька років діє стратегія реформування системи шкільного харчування. В рамках цієї програми, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська, в українських школах суттєво змінився підхід до харчування учнів: постійно підвищується кваліфікація кухарів, модернізуються кухні та впроваджується особливе меню, яке складається зі здорових та корисних страв. До речі, над створенням меню працював відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *