В Україні шахраї створили фейкову «Дію», обіцяють виплати і крадуть банківські дані: як не стати жертвою

В Україні шахраї створили фейкову «Дію» (назвали її DIA, до оригінального додатка вона не має стосунку). Вони обіцяють виплату 9500 гривень, проте насправді крадуть банківські дані, щоб використати їх для спустошення рахунку.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій на своєму офіційному каналі в Telegram. «У графічних редакторах ділки підробили шрифти справжньої «Дії», наобіцяли роздати всім українцям по 9500 гривень і не забули до цього всього додати красномовний заклик – «Переходь та отримай!». Деякі в коментарях навіть закликають ділитися пін-кодами своїх карток, коли там попросять (чого робити категорично не можна)», – зазначається у публікації.

Насправді саме «Дія» нікому й нічого не виплачує. На порталі державних послуг користувачі можуть подати електронну заявку на отримання допомоги (якщо ця опція доступна у вашому регіоні), а рішення щодо нарахування ухвалюють державні органи. Виплати здійснюються виключно через державні фінансові установи – «ПриватБанк», «Ощадбанк» тощо.

«Закликаємо всіх бути уважними, критично ставитися до будь-якої інформації, аналізувати. Ніколи й нікому, особливо в інтернеті, не повідомляйте свої особисті дані, дані щодо карток (пін-коди, CVV, секретні питання). Орієнтуйтеся тільки на інформацію з офіційних каналів комунікації», – йдеться у публікації.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *