Двоповерхова забудова та перші магазини: який вигляд мав Хрещатик у Києві на початку 1870-х років

Завдяки старим фотографіям ми можемо побачити, яким був Київ не тільки у ХХ, але й у ХІХ століттях. Зокрема, на початку 1870-х років невідомий фотоаматор зробив унікальний знімок головної вулиці України – Хрещатика.

Архівне фото опублікували у Telegram-каналі спільноти «Ретро Київ». Можна роздивитись, якою була ця локація близько 150 років тому.

«Відомо, що перше фото Хрещатика датоване кінцем 1850-х – початком 1860-х років. Цей знімок (опублікований екскурсоводом. – Ред.) зроблено приблизно через 10 років. На той час там була одно- та двоповерхова забудова та почали з’являтися перші крамниці. На місці білої будівлі на задньому плані зараз ЦУМ», – ідеться в повідомленні.

Двоповерхова забудова та перші магазини: який вигляд мав Хрещатик у Києві на початку 1870-х років. Унікальне фото

Хрещатик – головна вулиця Києва, розташована у Печерському та Шевченківському районах, місцевість Бессарабка. Починається з Європейської площі, проходить через Майдан Незалежності й закінчується Бессарабською площею. Відлік історії Хрещатика, як міської вулиці, багато дослідників розпочинають із 1797 року, коли до Києва з міста Дубна перевели контрактовий ярмарок.

Двоповерхова забудова та перші магазини: який вигляд мав Хрещатик у Києві на початку 1870-х років. Унікальне фото
Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *