З полону РФ вдалось повернути Нарімана Джеляла та ще 9 українців, — Зеленський

З російського полону вдалося повернути заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нерімана Джеляла, який був захоплений у 2021 році

Як повідомляє РБК-Україна, про це президент Володимир Зеленський у своєму Telegram.

Список тих, кого вдалось повернути:

  • Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, захоплений у Криму ще у 2021 році.
  • Олена Пех та Валерій Матюшенко – цивільні, які були в полоні ще з 2017–2018 років.
  • Богдан Гелета та Іван Левицький – священники Української греко-католицької церкви, захоплені в Бердянську за опір окупантам.
  • Ще пʼятеро цивільних, які були захоплені на території Білорусі та позбавлені свободи: Микола Швець, Наталія Захаренко, Павло Купрієнко, Людмила Гончаренко та Катерина Брюханова.

За словами Зеленського, всі вони звільнені та вже вдома в Україні.

«Дякую кожному й кожній, хто допомагав! Дякую нашій команді, яка займається звільненням полонених. Хочу відзначити також зусилля Ватикану заради того, щоб повернути додому цих людей», — написав президент.

Пізніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець опублікував у своєму Telegram фото з поверненими українцями.

З полону РФ вдалось повернути Нарімана Джеляла та ще 9 українців, - Зеленський

А ось у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими розповіли, що серед звільнених, зокрема, Микола Швець, якого білоруська влада звинуватила у підриві російського військового літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 на аеродромі в Мачулищах.

За даними Штабу, українці були повернуті ще в рамках минулого обміну, який відбувся 25 червня. З цього слідує, що всього в рамках 53-го обміну вдалося повернути додому 100 українських громадян. Загалом з російської неволі вже звільнено 3310 українців.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *