Католицьке і православне Різдво 25 грудня і 7 січня: коли святкувати українцям та в чому відмінність

Часто можна зустріти суперечки стосовного правильності святкування Різдва Христового. Люди не розуміють різниці між 25 грудня та 7 січня, а вона дуже проста. 25 грудня Різдво святкується у тих християн, чия церква перешла на Григоріальнський календар, а 7 січня – за Юліанським календарем. Християни поділяють Різво на католицьке та православне, а це дуже не правильно.

Існує два календарі: Григоріанський та Юліанський. Зараз розберемо, чому виникла така розбіжність у святкуванні. Юлій Цезар створив свій календар, за яким довгий час жили люди, але виявилося те, що його розрахунки були не точними і Земля обертається навколо сонця на 12 хвилин повільніше, ніж це собі уявляли жителі Давнього Риму. За тисячі років Юіанський календар відстав на 10 днів.

25 грудня чи 7 січня Україна святкуватиме Різдво?
25 грудня чи 7 січня Україна святкуватиме Різдво?

Ця ситуація була виправлена Папою Римським Григорієм ХІІІ. Він зробив реформу та деякі роки зробив не високосними, таким чином відставання у 10 днів більше не було. Через це після 4 жовтня наступило не 5, а 15. Цей календар був названий в честь Папи Римського – Григоріанський.

Зараз вся Європа та просунуті країни світу святкують Різдво за новим календарем, а в минулих традиціях залишились землі, що були підпорядковані Російській імперії.

“Католик православному не брат”, – заявили в Російській Імперії.

Ви можете самі обирати, за яким календарем святкувати Різдво, але чим швидше Україна позбавиться від застарілих традицій росії, тим більше у нас буде розвиватися власна культура разом із Європою, що йде вперед в усіх галузях, а не лише в святкуванні Різдва.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *