Комітет ВР прибрав із нового законопроєкту про мобілізацію деякі обмеження для ухилянтів, – нардеп Івченко

Профільний комітет Верховної Ради попередньо виключив із законопроєкту про мобілізацію деякі обмеження для ухилянтів. Йдеться про про блокування рахунків та обмеження керування транспортом.

Про розповів депутат з комітету з питань нацбезпеки Вадим Івченко. Водночас, за його словами, остаточного рішення комітету ще немає, багато правок іще треба обговорити.

«Всі інші обмеження, наскільки я пам’ятаю, вони підтримані робочою групою, і зараз будуть розглядатися на комітеті», – зазначив Івченко.

Також у комітеті обговорюють норму щодо обмеження в наданні консульських послуг для тих, хто перебуває за кордоном і не став на військовий облік. «Є багато заробітчан, які поїхали й живуть (за кордоном) по 10-15 років, але багато й тих, хто поїхав уже під час повномасштабного вторгнення», – пояснив нардеп.

Івченко уточнив, що в оновленому законопроєкті про мобілізацію є чотири основні норми, серед них – демобілізація. «Перше, це демобілізація. Друге – це демобілізація законом чи рішенням ставки. Третє, це питання по доглядачах за людьми з інвалідністю, і що з ними робити. І четверте, це обмеження, в тому числі, це електронний кабінет, і повістка електронною поштою через електронний кабінет», – розповів він.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *