Лікар-гематолог вважає, що заражена вода з Сейму та Десни може містити компоненти ракетного палива

Чернігівський громадський діяч, голова ГО «Зелений світ» і лікар-гематолог Іван Осадців вважає, що заражена вода з Сейму та Десни може містити компоненти ракетного палива. Чим це загрожує та що треба робити на думку лікаря?

«Заражена вода може містити «компоненти ракетного палива», так звані «КРП», — припускає Іван Осадців. – Необхідне негайне дослідження мертвої риби, трупів бобрів, дикої та свійської птиці і води із річки Десна на предмет наявності в них «КРП». Ці  речовини дуже отруйні, особливо для малих дітей. Такі дослідження треба робити негайно!».   

За словами лікаря-гематолога аналогічна ситуація була в Чернівцях в 80-тих роках. Тоді попадання невеликої кількості КРП в грунт, навіть після надактивної дезактивації, збору грунту та змивання, привело до «гніздового облисіння» чернівецьких дітей. 

«На той час лише одна лабораторія в Москві на весь Союз робила такий аналіз. Справу невдовзі намагались засекретити», — пригадує громадський діяч.

На його переконання, для дослідження води на предмет «КРП» треба запросити спеціалістів із НАТО з відповідним мобільним обладнанням.

До підтвердження відсутності в деснянській воді компонентів ракетного палива лікар-гематолог радить споживати деснянську воду.

«Біда в тому, що Київ п’є воду із Десни. А звичайної очистки та аерації тут недостатньо. Підкреслюю, що дати компетентну відповідь можуть  лише спеціалісти НАТО, проаналізувавши загиблу рибу, трупи бобрів, дикої та свійської птиці».

За оновленим прогнозом Укргідрометцентру забруднена вода орієнтовно може досягнути Київщини 14-16 вересня.

Наразі якість води річки Десна у місцях водозаборів м. Києва та м. Бровари перебуває на рівні значень, характерних для даного періоду.

Лікар-гематолог застерігає щодо води з Десни та Сейму

Автор: Віталій НАЗАРЕНКО, фото автора 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *