Продукти довгого зберігання, які ми тримаємо тижнями в холодильнику, можуть перетворитися в небезпечну отруту. У таких продуктах накопичується кількість шкідливих речовин і навіть при нормальному терміні зберігання, вживати їх в їжу дуже ризиковано.
Які продукти у вашому холодильнику можуть бути дуже небезпечними — читайте в матеріалі нижче.
Сир в пластиковій упаковці
Якщо ви часто купуєте такий сир і вживаєте в їжу, можуть бути серйозні наслідки — від порушення обміну речовин до ризику онкології. І вся справа в пластиці — його зазвичай роблять з дуже шкідливих матеріалів. І хімічні складові швидко переходять в продукти, які в нього упаковані.
Мікрочастинки пластика особливо люблять продукти з підвищеною жирністю. Наприклад, сир. Потрапивши в організм ці мікрочастинки сприяють руйнуванню ендокринної системи, розвитку онкології та стають причиною розвитку когнітивних порушень.
Томатна паста в алюмінієвих банках
Мариновані помідори, соуси, томатна паста в металевих банках — дуже небезпечна їжа. У сплав цих банок входить алюміній і це джерело перфоктанової кислоти. Вона дуже небезпечна для ендокринної системи та печінки. Залишаючись на продуктах харчування, вона потрапляє в організм і починає його руйнувати.
Морська риба
У морській воді міститься велика кількість токсичних речовин, які потенційно небезпечні для людини. Найстрашніші з них — ртуть і важкі метали. Всі ці речовини потрапляють в морську рибу з води, а з риби — в організм людини.
Більшість цих речовин не зникають при термічній обробці та провокують розвиток захворювань, впливають на роботу травної та імунної систем.
Овочі та фрукти з великих ферм
Вони виглядають дуже апетитно на ринку, і ми намагаємося купувати фермерське, тому що думаємо, що саме такий продукт якісніше. Але виробництво таких продуктів часто пов’язане з використанням нітратів, пестицидів і гербіцидів — для кращого зберігання і швидкого дозрівання.
За прискореною програмою найчастіше на великих фермах вирощують яблука, виноград, полуницю, помідори, огірки та зелень.
Молоко з високою жирністю
Наші знання про виробництво молокопродуктів дуже мінімальні. Тому ми не замислюємося, коли беремо молоко з підвищеним вмістом жирів. Але саме в такому молоці міститься найбільше промислових хімікатів, які викликають різні захворювання.
І це — крім того, що жирне молоко підвищує вміст холестерину в крові та підвищує ризик розвитку атеросклерозу.