На початку серпня Україна отримає близько 4 млрд доларів від США: на що підуть гроші

Міністерство фінансів України повідомило, що на початку серпня очікується транш від США у розмірі 3,9 млрд доларів. Ці гроші допоможуть державі виконати соціальні зобов’язання.

Раніше глава Мінфіну Сергій Марченко підписав угоду з регіональним директором Світового банку Бобом Смітом. Вона передбачає виділення Україні гранту у розмірі 7,8 млрд доларів.

Перший транш у розмірі 3,9 млрд доларів буде здійснено вже найближчими днями, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

«Залучені кошти буде спрямовано на виплати заробітної плати вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів, а також на підтримку першочергових соціальних видатків (виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю)», — повідомило відомство.

США виділяють гроші в рамках проєкту «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine). Він поєднує міжнародних донорів нашої країни, які надають фінансову допомогу на покриття першочергових потреб України.

У рамках цього механізму з червня 2022 року виділено понад 25 млрд доларів. Нова угода дозволить розширити фінансування до 30 млрд доларів. Левова частка коштів, а саме 80%, надійде із США.

Україна має зобов’язання щодо грошей, що надаються союзниками, проте, за словами міністра фінансів Сергія Марченка, допомога носить скоріше не кредитний, а грантовий характер.

На початку серпня Україна отримає близько 4 млрд доларів від США: на що підуть гроші

Він зазначив, що другий транш за виділеними 7,8 млрд доларів Україна отримає не пізніше листопада.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *