Одесу обстрілюють, щоб зірвати морський коридор, – Кислиця на Радбезі ООН

Держава-агресор Росія обрала Одесу однією з головних цілей для ударів ракетами та ударними дронами, щоб спробувати зірвати функціонування морського коридору. Йдеться про коридор, створений Україною після того, як Москва вийшла з Чорноморської зернової ініціативи.

Про це сказав представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки у п’ятницю, 8 березня, передає «Укрінформ«. Дипломат наголосив, що Кремлю не вдалося шантажувати світ своїм виходом з цієї ініціативи, адже наша країна запустила морський коридор і продовжує посилювати його ефективність.

З серпня 2023 року з портів «Одеса», «Південний» та «Чорноморськ» було експортовано майже 30 млн тонн вантажів до 42 країн світу, заявив Кислиця. Експорт з українських чорноморських портів, за словами українського дипломата, досяг рівня, який можна порівняти з тим, що був до повномасштабного російського вторгнення.

Росії залишається лише запускати ракети, намагаючись залякати Україну та торгових партнерів, наголосив представник України.

Раніше в інтерв’ю OBOZ.UA директор військових програм Центру Разумкова, військовий експерт Микола Сунгуровський сказав, що атаки росіян на Одесу мають дві цілі. Перша – відрізати Україну від Чорного моря, а друга – чинити психологічний тиск на українців.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *