«Потреби є критичними»: Білий дім відреагував на удари РФ по українських електростанціях

Останні російські обстріли та ураження критично важливих об’єктів енергетичної інфраструктури свідчать про необхідність негайно позпочати розгляд Конгресом США законопроєкт із підтримкою України. Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр під час останнього брифінгу.

«Повітряні напади на енергомережу України останнім часом свідчать, що Володимир Путін продовжує намагатись зламати дух українського народу і занурити його у темряву», – зазначила американка. Карін Жан-П’єр уточнила, що Україна потребує допомоги і «ця потреба є критичною».

«Росія завдала удару по найбільшій електростанції у Києві; вибухи також пролунали на об’єктах електроенергетики ще в п’яти областях України. Президент  Зеленський останніми днями часто говорить, що Україні потрібно більше протиповітряної оборони та засобів перехоплення, щоб захистити людей і критичну інфраструктуру проти російських ракет та іранських дронів», – зауважила речниця Білого дому.

За її словами, це є сигналом для дій законодавцям з Палати представників. Нагадаємо, що саме там наразі залишається законопроєект, у якому є запит президента США на багатомільярдну допомогу Україні. Щоправда, діяти, як зазначила Карін Жан-П’єр, потрібна лише одна особа – речник Палати представників Майк Джонсон.

«Палаті представників вже час діяти, щоб перейти до двопартійного законопроекту про національну безпеку, щоб ми могли надіслати Україні потрібну їй протиповітряну оборону. Виправлюсь: діяти повинен лише спікер Палати представників, тому що ми знаємо, що отримаємо переважну підтримку від республіканців та демократів. Удари по Україні за останні 24 години є ще одним жахливим нагадуванням про необхідність дій», – зауважила Карін Жан-П’єр.

Вона додала, що Білий дім бажає «побачити прийнятим саме той законопроект, що був прийнятий переважною більшістю в Сенаті».

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *