Ситуація в енергосистемі буде набагато важчою: в «Укренерго» сказали, коли чекати покращення

В Україні ситуація з нестачею електроенергії у наступні кілька тижнів загостриться. Відключень буде більше, переважно – з 11:00 до 23:00.

Про це в ефірі «Суспільного» у неділю, 16 червня, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, уже в понеділок, 17-го числа, будуть обмеження подачі електрики. Так продовжуватиметься, орієнтовно, до кінця липня.

Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій.

«Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки будуть із нами, будуть присутніми в нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так, досить суттєвими«, – зазначив Кудрицький.

В «Укренерго» сподіваються, що їхні колеги з обленерго не перевищуватимуть ліміти – тоді вистачатиме лише планових відключень і вдасться уникнути аварійних.

«Глобально в нас на тривалість відключень, на величину дефіциту впливають три фактори. Це ремонти атомних електростанцій, які традиційно проводяться влітку. Це величини імпорту. І це погода, яка впливає на споживання», – додав Кудрицький.

Нагадаємо: 16 червня в НЕК «Укренерго» заявили, що 17-го числа графіки стабілізаційних відключень у нашій країні (і побутових, і промислових споживачів) планують застосовувати з 8:00 до 24:00.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *