Україна масовано атакувана «Шахедами»: на Вінниччині є прильоти, спалахнула пожежа

У ніч із 29 на 30 вересня країна-агресор Росія влаштувала чергову масовану атаку на Україну, запустивши свої дрони-камікадзе Shahed. У низці регіонів було оголошено повітряну тривогу, по ворожих цілях працювала ППО.

У Вінницькій області є прильоти – було атаковано інфраструктурний обʼєкт, почалася пожежа. Про це повідомили на офіційній сторінці Калинівської міської ради у Facebook. За попередніми даними, потерпілих немає.

«На жаль, є прильоти. Зберігайте спокій. До закінчення тривоги всі в укриттях. Міський голова знаходиться на місці подій. Нічого не коментуйте у соціальних мережах та не виставляйте фото», – сказано в повідомленні.

Росія масовано атакувала Україну "Шахедами": на Вінниччині є прильоти, спалахнула пожежа

У Вінницькій ОВА повідомляли, що ворог завдає ударів з повітря. «Сили оборони та всі служби області працюють», – зазначав начальник ОВА Сергій Борзов. Пізніше він повідомив, що у регіоні є влучання в обʼєкт інфраструктури. У Калинівській міськраді зазначили, що влучання ворожого дрона зафіксовано на території громади, проте нагальної потреби в евакуації немає, за виключенням безпосереднього місця удару. Там додали, що ліквідація наслідків ворожих влучань триває, надзвичайники локалізують пожежу на місці атаки.

Росія масовано атакувала Україну "Шахедами": на Вінниччині є прильоти, спалахнула пожежа

Також моніторингові канали писали про роботу сил ППО по дронах в Миколаївській, Одеській та Черкаській областях.

Уранці спікерка Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону, що ворог випустив щонайменше 20 ударних дронів. «Шахеди» летіли зі східного узбережжя Азовського моря і з мису Чауда в Криму. «Безпілотники були знову спрямовані на південь Одещини, знову були спрямовані за непростими маршрутами. В тому числі, маневруючи, намагалися обійти систему ППО для того, щоб увійти не тільки в південні, а й у центральні регіони України», – сказала Гуменюк і додала, що наслідки атаки уточнюються.

А у Військово-морських силах ЗСУ заявили, що підрозділи ВМС знищили на Одещині два «шахеди». «На Одещині під час нічної атаки окупантів силами та засобами Військово-морських сил ЗСУ було збито два дрони-камікадзе SHAHED-136. ВМС разом із побратимами продовжують захищати Україну від підступного ворога!» – йдеться в повідомленні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *