Український лідер на ринку натуральної кави з Броварів переїхав до Львова

Після нападу рф на Україну бізнес на певний час завмер, проте вже сьогодні підприємці адаптуються до нових умов для збереження діяльності. Окремі бізнесмени з гарячих точок ведення бойових дій релокують свої виробничі потужності на Львівщину.

Одним з таких є Gemini Espresso — виробник натуральної кави. За декілька місяців до війни компанія обновила свій виробничий парк, додала кілька ліній по фасуванню порційної кави і налагодила виробництво пакетованого чаю.

Та 24 лютого розпочалось російське вторгнення в Україну. За кілька днів, власники виробництва, яке знаходилось у місті Бровари Київської області, вирішили рятувати свій бізнес.

«Вже почалися ракетні обстріли поблизу столиці за 1,5 -2 км від нашого цеху. Відтак, прийняли рішення зберегти майно, людей та бізнес, а паралельно запустити у новому безпечному місці наше виробництво. Це було досить складне рішення, адже ми працювали на новій версії виробництва, якому 25 років, лише 7-8 місяців»,- розповів генеральний директор компанії Антон Мяновський.

Перед переїздом компанія заповнила анкету евакуації підприємств із зони бойових дій. Власникам надали інформацію щодо можливих шляхів перевезення, сприяння у отриманні складських приміщень тощо. Сам переїзд був складним.

«Виробництво кави займає певний цикл, який потрібно пройти, щоб отримати фінальний продукт: кава обсмажується, відстоюється, потім фасується та відправляється на логістику. Враховуючи, що виробництво багатокомпонентне, ми розуміли, що одразу не маємо можливості забрати всі елементи нашої лінії і серце виробництва – ростер для обсмаження кави. Деякі елементи виробництва важкі і громіздкі та потребують спеціального технічного обладнання для демонтажу та переміщення на іншу локацію. Через те, що поруч йшли бойові дії не було можливості знайти обладнання, яке б допомогло в демонтажі і транспортуванні»,-  розповів він.

Так, менш як за тиждень інженери демонтували обладнання, а паралельно не припинялось виробництво кави. І вже в перших числах квітня компанія планує працювати на повну потужність у Львові.

Зазначимо, що станом на сьогодні відділ інвестиційної політики Львівської обласної військової адміністрації опрацював більш як 200 заявок підприємств охочих релокуватись і ця кількість постійно збільшується. Майже пів сотні підприємств прийняли рішення переїхати на Львівщину.

Павло Паламарчук

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *