Українські офісні працівники мають найнижчий рівень щастя – дослідження

Українські офісні працівники мають найнижчий рівень щастя серед семи європейських країн, передає «Дивогляд» із посиланням на Gradus Research.

Експерти провели опитування серед респондентів із семи європейських країн і склали рейтинг за кількістю найбільш щасливих працівників офісу. Так, українці, які живуть у Німеччині, Франції, Італії, Великій Британії, Іспанії, Нідерландах і Польщі, а також працюють в офісі, мають найменший індекс щастя і перебувають на останній сходинці з показником 5,6 балів з 10 можливих.

При цьому жителі Нідерландів мають найвищий показник щастя серед опитаних – 7,5 пунктів. На другому місці жителі Великої Британії – 7,4 бали.

Жителі Німеччини та Франції мають однаковий рівень щастя – 7,3 бали, жителі Іспанії – 7,2, жителі Польщі – 6,9, а Італії – 6,8 бали.

Фахівці пояснюють низький рівень щастя серед українців ситуацією в Україні, а також безпековими, економічними й іншими наслідками.

Також громадяни України особливо турбуються про життя та здоров’я своїх близьких (71%). Серед українців спостерігається й найвищий показник фактора безпеки та мирного життя (67%).

Серед опитаних жінок України важливою є наявність власної родини. Цей фактор для українок є найвищим, у порівнянні з іншими країнами.

При цьому найбільш вагомим для 50% опитаних офісних працівників з України є фактор фінансової забезпеченості. Він також вважається третьою за значимістю умовою для щасливого життя.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *