Українцям з боргами за комунальні послуги заборонять купувати авто

В Україні планують обмежити права громадян, які накопичили борги за комунальні послуги. Їм планують заборонити купувати автомобілі.

Відповідний законопроєкт №9363 має розглянути парламент. Міністерство фінансів закликає депутатів прийняти цю ініціативу попри те, що Рада ще її не ухвалила. Можливість реєстрації транспортних засобів буде призупинена саме для осіб з непогашеними боргами за комуналку.

За даними авторів законопроєкту, його ухвалення допоможе стимулювати українців закривати заборгованості. У наявній редакції запропоновано перевіряти громадян які реєструють автомобілі у сервісних центрах МВС, через Єдиний реєстр боржників. За наявності боргів, українцеві відмовлять у реєстрації транспортного засобу. Але такі особи матимуть змогу придбати його «за довіреністю».

У пояснювальній записці вказано про те, що чинні заходи примусового впливу на боржників є застарілими і потребують оновлення через оптимізацію та цифровізацію процесів стягнення.

Українцям з боргами за комунальні послуги заборонять купувати авто

Новий комунальний проєкт в Україні

В Україні розпочалася реалізація експериментального проєкту Єдиної платформи житлово-комунальних послуг. У користувачів з’являться електронні кабінети, де вони зможуть дізнатися про тарифи на комунальні послуги та укласти договір.

Про це заявив голова Кабміну Денис Шмигаль.

«Робимо важливий крок до впорядкування житлово-комунальних послуг. Запускаємо експериментальний проєкт Єдиної платформи ЖКП», — вказав прем’єр-міністр на засіданні уряду.

За словами очільника Кабінету Міністрів, система покликана автоматизувати процеси, забезпечити зручні та доступні сервіси, покращити облік споживачів та краще контролювати якість послуг.

«Користувачі матимуть електронний кабінет і зможуть отримати всю інформацію про управителів, виконавців послуг, ціни й тарифи, результати розгляду своїх звернень, а також зможуть укласти чи розірвати договір онлайн», — повідомив прем’єр.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *