Українці можуть суттєво заощадити на теплі: як встановити індивідуальний лічильник

Власникам столичних квартир розповіли, як встановити індивідуальне джерело тепла.

Як передає «Хвиля», про це повідомляє комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

В умовах зростаючих тарифів на комунальні послуги та прагнення до енергоефективності все більше мешканців великих міст, у тому числі й столиці, замислюються про альтернативні способи опалення свого житла. Встановлення індивідуального джерела тепла у квартирі може стати рішенням для тих, хто хоче оптимізувати витрати на опалення та здобути незалежність від централізованої системи теплопостачання.

Так, квартирний лічильник тепла допомагає правильно використовувати теплову енергію та контролювати витрати на опалення. Тому якщо система теплопостачання будинку дозволяє, то до початку опалювального сезону слід встановити лічильник тепла.

При цьому в «Київтеплоенерго» показали докладний опис процедури встановлення квартирного лічильника тепла.

тепловой счетчик, счетчик тепла

Зокрема, необхідно вибрати ліцензовану компанію, яка обстежує систему опалення у квартирі та будинку та складе акт технічної можливості на встановлення розподільчого вузла обліку теплової енергії.

До того ж, ліцензована компанія повинна з’ясувати технічну можливість встановлення лічильника, що залежить від типу будинкової системи опалення. Адже встановити пристрій обліку тепла можна лише у будинках із внутрішньобудинковою системою опалення горизонтального типу.

Крім того, оформлений Акт технічної можливості необхідно погодити з Київтеплоенерго, для чого потрібно направити Акт через комунальний концерн Центр комунального сервісу (канали зв’язку за посиланням: https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/) або безпосередньо до комунального підприємству за адресою: вул. Жилянська, 83/53.

Відтак після розгляду документів клієнт отримає від «Київтеплоенерго» погоджений Акт технічної можливості. А ось де і коли забрати документ, фахівець проінформує заздалегідь.

Після цього компанія з дозволами на відповідні види робіт має проводити монтаж лічильника. І, нарешті, завершальний крок – роботи з опломбування та постановки лічильника на комерційний облік, які можна замовити:

  • через послугу «Дистанційне обслуговування» – https://cks.com.ua/remote;
  • по телефону: 044-247-40-40;
  • через соціальні мережі – у Facebook (https://www.facebook.com/cks.com.ua); Skype-зв’язок (логіни за посиланням у таблиці – https://cks.com.ua/to_consumers/our-services/); Telegram-бот (https://t.me/komunalkaua_bot).

Зверніть увагу, що розробляти проектну документацію для встановлення лічильника не слід (ст. 4 наказу Мінрегіону № 205 від 09.08.2018р).

За розгляд акта технічної спроможності, опломбування та постановку приладу обліку на абонентський облік КП «Київтеплоенерго» додаткову плату не стягує.

Проводити перевірку лічильника теплової енергії необхідно кожні чотири роки.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *