У Броварах працюють над встановленням альтернативного енергопостачання

У Броварах облаштують п’ять джерел альтернативного енергопостачання, для цього КП «Броваритепловодоенергія» візьме кредит на 40 млн грн 

Про це повідомляє інформаційний портал «Моя Київщина» із покликанням на «Трибуну-Бровари».

Відповідний дозвіл надали депутати на сесії вчора, 25 липня.  КП «Броваритепловодоенергія» в межах підготовки до опалювального сезону та забезпечення сталої роботи обладнання, яке забезпечуватиме місто теплом і водою, проводить ряд заходів із встановлення альтернативних джерел енергопостачання.

Всього таких джерел планують встановити п’ять. Три з них – когенераційні установки. Є домовленості з американським агентством із міжнародного розвитку USIAD про те, що когенераційні установки поставлять у Бровари до 1 листопада 2024 року. Їх використовуватимуть для забезпечення потреб критичної інфраструктури підприємства. Самі когенераційні установки агентство передає безкоштовно, а от під’єднати їх до мережі підприємство має власним коштом. Окрім підключення є потреба встановити спеціалізовані трансформаторні підстанції та провести ряд реконструкцій на об’єктах водо- та теплопостачання.

Наразі об’єкти, на яких є можливість встановити установки виробництва електроенергії,  визначені. Тепер необхідно провести ряд підготовчих заходів до їх встановлення, а це потребує чималих коштів. Саме для цього комунальне підприємство бере кредит, аби до поставки когенераційних установок створити можливість встановити їх якнайшвидше і під’ єднати до реформованої електромережі критичних об’єктів. 

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *