У Львові врятували 22-річну дівчину, в серце якої потрапив осколок ракети

Шматок металу розміром 1х1,5 см застряг на межі лівого і правого шлуночків – у товщі серцевого м’яза.

Рівно через тиждень після терористичного ракетного удару російської армії по Львову з лікарні виписали 22-річну пацієнтку, в серце якої потрапив осколок ракети.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Кардіохірурги Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова змогли оперативно витягти осколок і врятувати життя дівчини.

У повідомленні йдеться, що з місця ракетного удару пацієнтку доправили в шоковому стані, у неї було проникне поранення грудної клітки, дівчина відчувала нестерпний біль у ділянці серця. Осколок медики виявили вже під час КТ-обстеження. Пацієнтці терміново встановили дренаж, який викачував кров із плевральної порожнини, адже шматок заліза пробив легеню і перикард – оболонку, яка оточує серце.

Львівські кардіохірурги провели термінову операцію на серці / Фото: Facebook / Перше медичне об’єднання Львова

Молоду жінку невідкладно транспортували до Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона. І вже за кілька хвилин її забрали до операційної, де кардіохірурги виконали складну операцію на серці, яке продовжувало працювати.

Шматок металу розміром 1х1,5 см застряг на межі лівого і правого шлуночків – у товщі серцевого м’яза. Осколок дістали, а ділянку ураження зашили. Операція тривала близько 1,5 години і пройшла успішно.

Уламок російської ракети, який кардіохірурги видалили з серця пацієнтки / Фото: Facebook / Перше медичне об’єднання Львова

“Вона фактично народилася в сорочці. Я дивуюся, як вона до нас доїхала! Бо як тільки ми дістали уламок із серця, ділянка ураження почала сильно кровоточити… Ще б міліметр – і вона померла б”, – зазначив завідувач Центру серця та судин Лікарні Святого Пантелеймона Роман Домашич.

Тепер життю 22-річної постраждалої нічого не загрожує. В середу, 11 вересня, її виписали з лікарні.

Spread the love

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *